top of page

MODERNE STOFBLEER p.2

  • Forfatters billede: Molly Jokulsdottir
    Molly Jokulsdottir
  • 28. mar. 2020
  • 3 min læsning

Opdateret: 6. apr. 2020



Hej igen!

I denne del vil jeg tage jer igennem de forskellige typer stofbleer som findes. Jeg vil ikke tale om forskellige brands da denne blog ville så blive til en bog!

Allright, here we go !

All-In-One (AIO)

Disse bleer er dem som minder hvad mest om engangsbleer, og er dem jeg fortrækker lige nu. De er som navnet fortæller, én ble med alt i.

Her er både en vandtæt skal og indlæg syet sammen i et så det eneste du skal gøre er at vaske den. Denne type ble er især god til børn som går i istitution da den er meget nem at håndtere.

Den eneste ulempe ved AIO bleer er at da alle delene er syet sammen i en, tager de lidt længere om at blive tør efter vask.

Hvis du vælger at bruge AIO ble vil jeg anbefale at du skal have 25-30 bleer i din lager.





All-In-Two (AI2)


Disse bleer består af to dele – et vandtæt cover og et sugende indlæg (eller flere hvis behov). Her kan coveret genbruges flere gange uden at blive vasket (ca 5 gange, hvis ikke der er kommet afføring på). Indlægget ligger løst i og smides til vask når barnet skal skiftes. Dvs. Det er kun indlægget som skal skiftes. Du kan også få den samme type ble hvor indlægget kan knappes i coveret men så kalder mand dem SIO (Snap-In-One).

Denne løsning er et meget økonomisk valg da du ikke skal have lige så mange bleer i din lager.

Hvis du vælger at bruge AI2/SIO ble vil jeg anbefale at du skal have 10-15 covers og 30 indlæg i din lager.






Lommeble


Disse bleer består af to dele – et vandtæt cover som er beklædt med et staydry stof (kan også være bambus eller bomuld) hvor der en lomme, hvori et sugende indlæg skal sættes i.

Disse bleer er enslags hybrid mellem AIO og AI2 bleerne, da de er et todelt system men minder stadivæk meget om engangsbleer.

Her skal dog både cover og indlæg vaskes hvergang, og ulempen er derfor at indlægget skal fjernes manuelt før hver vask og indsættes igen efter.

Lommebleer er dog nemme at „booste“ (indsætte flere indlæg for at øge sugeevne) og derved tilpasse til hvert enkelt barns behov.





Formsyet

Disse bleer er ikke vandtætte alene og kræver derfor enten et PUL/TPU cover eller uldbuks udover.

Formsyede bleer er primært brugt som natbleer da den nemt kan boostes og giver barnets hud den meste åndbarhed.

Det yderste lag er oftest lavet af stræk-frotté og indlægget af bambus eller hamp.

De fylder mere end de andre typer bleer så hvis du vælger at bruge en formsyet om dagen kan dit barns numse se meget stor ud.




Bindeble

Disse bleer er ikke vandtætte alene og kræver derfor enten et PUL/TPU cover eller uldbuks udover.

Bindebleer er for de øvede og for børn som godt kan lide at ligge stille på puslebordet. Det er den type ble som du kan tilpasse nøjagtig så den passer til dit barn. Den kan kombineres med nærmest alle typer indlæg og/eller prefolds.

Bindebleer er som regel lavet af ribvævet bombuld og er en økomisk løsning da den kan kombineres med andre ble systemer. Den tørrer også hurtigt da alle dele kan skilles ad.


Prefold

Disse bleer er ikke vandtætte alene og kræver derfor enten et PUL/TPU cover eller uldbuks udover.

Prefold bleer er de helt gamle dags stofbleer, dem som de fleste i dag bruge til gylp osv. De kan bruges som en ble eller som et indlæg i andre bleer. Bruges de som bleer skal de lukkes med snappi (Hvor i gamle dage mand brugte en sikkerhedsnål)

Prefolds er også for den øvede men er nok den billigeste løsning på markedet. Du skal dog have rigtig mange bleer i din lager da de skal skiftes hyppigt, plus de fylder meget på barnet.




Størrelse


Langt de fleste bleer i dag er One Size, what det betyder er blot at du kan bruge den samme ble igennem hele barnets ble periode. Du kan ændre størrelsen på bleen ved hjælp at knapper eller velcro (AIO,AI2,SIO,Lommeble, Formsyet). Jeg vil i hvertfald anbefale jer at søge dem som er OZ, da dette er meget billigere og nemmere at have med at gøre!


Så må det være nok til part 2 - stay tuned for part 3!


Comments


bottom of page